subir imagen

26 jun 2013

Surt al mercat la nova anyada 2011 de Gran Clot dels Oms Xarel·lo, de finca Ca N'Estella

El celler familiar Finca Ca N'Estella conserva a la seva finca de la DO Penedès una parcel·la amb vinyes velles de Xarel·lo amb els que elabora el seu blanc de gamma alta Gran Clot dels Oms Xarel·lo, que ara surt al mercat amb la nova anyada 2011

L'origen de la propietat que té la família Rabetllat i Vidal a Sant Esteve Sesrovires es troba a mitjans del segle XIX, quan Joan Estella va construir la masia que presideix la finca i va plantar vinya per fer vins en aquesta zona alta de la DO Penedès. La línia de successió dels Estella es va interrompre a mitjans del segle XX, i va ser en aquell moment, el 1964, que Delfí Rabetllat va adquirir Finca Ca N'Estella.

Als anys 90 la família va decidir donar un impuls al celler i des d'aleshores ha anat construint una línia de vins i caves sòlida i molt cabal, que compta amb vins ben elaborats, molt bevibles i amb una immillorable relació qualitat-preu.


Entre la seva gamma de vins destaca per la seva singularitat el blanc Gran Clot dels Oms Xarel·lo, que ara surt al mercat amb la nova anyada 2011. A les 35 Ha de vinya dels Rabetllat i Vidal, encara es conserven alguns ceps dels temps dels Estella. Són Xarel·los molt vells, de rendiments molt baixos, que han romàs inalterables a les vicissituds del temps.

Amb aquests Xarel·los històrics i altres de més de 60 anys, Finca Ca N'Estella ha elaborat 3.900 ampolles numerades de l'anyada 2011. Els raïms es van collir en el seu punt òptim de maduració i es van premsar sense desrapar ni aixafar prèviament. Al cap de dos dies, després d'un desfangat estàtic, el most es va posar en bótes de roure francès i hongarès, on va tenir lloc la fermentació i criança del vi fins a l'embotellament. Gran Clot dels Oms Xarel·lo 2011 destaca per la seva alta intensitat aromàtica, on descobreix notes de fruita madura i fruits secs. En boca resulta dens i cremós, amb notes de torrats i un bon equilibri.