subir imagen

22 ene 2016

Cellers Torres aconsegueix excel.lents puntacions a les guies vinícoles del 2016

Botellas de vino Torres
Vins de Torres amb puntuació de 98 punts TORRES 
Els vins de Cellers Torres aconsegueixen excel·lents puntuacions a les principals guies vinícoles espanyoles del 2016, publicades recentment, amb un major número de referències per sobre dels 90 punts en comparació amb l’any anterior i una nota mitjana també superior. 

Un total de 26 marques de vins de la família Torres – 17 negres, 8 blancs i 1 rosat – se situen a la franja dels 90 als 100 punts, alhora que 6 vins obtenen 95 punts o més, una puntuació que s’atorga a vins considerats excepcionals. Encapçalen la llista, amb 98 punts, tres vins: dos del Penedès, Reserva Real 2010 i Mas La Plana 2010, i un del Priorat, Perpetual 2011

Reserva Real és el vi que més es repeteix a les guies amb 95 punts o més i apareix en cinc de les set guies analitzades (Guia Peñín, Proensa, Guia Repsol, Guia de Vins Gourmets, Guia de Vivir el Vino, Anuari de vins d’El País i Guia de Vins d’ABC), mentre que Mas La Plana està present en quatre d’elles. La nota més alta atorgada a aquests dos vins, 98 punts, prové de l’Anuari de vins d’El País i Proensa respectivament. 

Els vins de la Conca de Barberà Grans Muralles i Milmanda figuren en tres guies, amb una puntuació igual o superior a 95 punts. Cal comentar que aquests quatre vins apareixen també en el quadre d’honor de l’Anuari de Vins d’El País. 

Entre els vins més ben valorats de Cellers Torres, a més de Perpetual, al que la Guia Gourmets concedeix 98 punts i Proensa un punt menys, hi ha també Jean Leon Vinya Palau Merlot. Un total de 12 referències diferents figuren en el quadre d’honor de la Guia de Vins Gourmets mentre que 6 referències, valorades també amb 90 punts o més, presenten una bona relació qualitat-preu, segons la Guia Peñín. 

El Senat del Montsant, de la col·lecció 7 Magnífics, i Purgatori, de la DO Costers del Segre, dues de les novetats que Cellers Torres va llançar el 2015, estan presents en tres guies diferents amb una valoració de 90 a 95 punts. També destaca el vi dolç Secret del Priorat, que apareix en cinc de les set guies analitzades amb puntuacions d’entre 90 i 95, o la bona actuació dels vins Jean Leon, que han incrementat la seva presència en les principals guies vinícoles espanyoles. 

Repsol és la guia que més vins Torres ha classificat amb 90 punts o més, amb un total de 26 referències, seguida de la Guia Peñín, amb 20 vins, i Gourmets, El País i Proensa, amb 12, 11 i 10 vins respectivament. En canvi, Gourmets és la guia que més vins ha inclòs en la franja de 95 punts o més, amb 5 vins, seguida d’El País i Proensa amb 4, i Repsol amb 3. 

Per últim, la Guia de Vins de Catalunya, que puntua sobre 10, concedeix una puntuació d’entre 9 i 10 a 21 vins de Cellers Torres, pràcticament el doble que en l’edició anterior. Els vins més ben puntuats, inclosos també en el quadre d’honor, són el dolç Moscatell Floralis, amb 9,67 punts, seguit de Reserva Real i Grans Muralles, amb 9,58 punts, i Perpetual, amb 9,52. Sobre Cellers Torres. 

El cognom Torres està lligat al vi des de fa més de tres segles, quan la família va plantar les primeres vinyes al Penedès. Des dels seus orígens el 1870, Cellers Torres ha unit tradició i innovació amb l’objectiu de liderar l’elaboració del vi i del brandi de primera qualitat, respectant la terra i el medi ambient. 

Avui coincideixen al capdavant del negoci la 4a generació de la família, representada pel president de l’empresa, Miguel A. Torres, i els vicepresidents, Juan M. Torres i Marimar Torres, i la 5a generació formada per Miquel Torres Maczassek –director general de Cellers Torres–, Mireia Torres Maczassek –directora de Torres Priorat i de Jean Leon i responsable de l’àrea d’I+D+i–, Arnau Torres Rosselló i Cristina Torres.

SOBRE CELLERS TORRES 

Cellers Torres té 2.432 hectàrees de vinya, de les quals 2.000 són a Espanya, 400 a Xile i 32 a Califòrnia, i dóna feina a més de 1.300 persones. A Espanya, està present en les Denominacions d’Origen Catalunya, Penedès, Priorat, Conca de Barberà, Costers del Segre, Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Toro, Rías Baixas i Jumilla. 

A nivell internacional, compta amb celler propi a Xile i Califòrnia. El 2014 i 2015, ha estat reconeguda com la Marca de vins més admirada del món segons la revista britànica Drinks International. 

Per a més informació

Isabel Vea 
Directora de comunicació nacional 
Tel. +34 93 817 78 64 · +34 93 817 74 00 · M. +34 610 70 88 32 
ivea@torres.es · prensa@torres.es · www.torres.es