subir imagen

13 dic 2015

Llonganissa Bofill reapareix 100% ecològica per sorprendre els gourmets més exigents

Llonganissa Bofill
La reaparició de la històrica llonganissa Bofill
Bofill, la prestigiosa llonganissa creada a Vic el 1898, torna ara al mercat reconvertida en ecològica, dos anys després de la seva desaparició. Aquest exclusiu embotit s’elabora exclusivament amb carn ecològica de màxima qualitat gràcies a la intervenció dels propietaris de Casa Sendra.

Així doncs, aquest exclusiu producte gourmet no tan sols reprodueix el procés tradicional d’elaboració, sinó que a més ara inclou exclusivament carn 100% ecològica de màxima qualitat; el qual el converteix en un embotit únic, saludable i de qualitat insuperable.

Bofill s’elabora amb la millor matèria prima de proximitat i únicament de verres provinents de granges ecològiques que garanteixen que l’animal s’ha alimentat amb una dieta certificada ecològicament i ha viscut en un espai ampli – tant interior com exterior-, a més de ser descendents de femelles també ecològiques.

Els experts de Bofill seleccionen una a una les verres ecològiques, escollint tan sols aquelles que compleixen unes exigents condicions. És per aquest motiu que la producció de Bofill és molt limitada, de 100 peces mensuals inicialment i fins a un màxim de 200 més endavant.

Per l’elaboració de Bofill s’inclouen les parts més nobles del porc - pernil, paleta, llom i cansalada – i tan sols s’hi afegeix pebre blanc mòlt i en gra, aconseguint així un producte totalment natural. El procés de curació dura unes 20 setmanes, durant les quals es generen les condicions de temperatura i humitat idònies, reproduint l’entorn de l’hivern i de la primavera en el qual antigament s’assecaven els productes.

El resultat és una llonganissa amb personalitat pròpia i d’excel·lents qualitats gastronòmiques, de sabor en boca suau però amb un punt picant al final del tast, degut al pebre blanc. De color vermellós suau, Bofill té una aroma perfumada i la seva flora recorda a un bosc mediterrani humit de l’època de la tardor.

Amb un pes unitari aproximat de 1,3 kg, Bofill es pot adquirir a establiments gourmet seleccionats, a un preu aproximat de 70€ el quilo (quan es compra a talls). David Garcia-Gasull va apostar per adquirir Bofill i Casa Sendra, les dues més prestigioses marques de llonganisses que havien desaparegut a principis de 2014.

Actualment, aquests dos embotits es tornen a fabricar en unes modernes instal·lacions situades al parc natural del Montseny.