subir imagen

17 oct 2015

Roqueta Origen presenta el Vi de Tina, un projecte d’investigació líder en la recuperació de la tradició vinícola

Santa Maria d’Horta d’Avinyó, octubre de 2015.- La família Roqueta presenta el seu projecte més singular: Mas Arboset i el Vi de Tina. Emmarcat dins de la línia d’investigació Paisatges 1883, amb l’objectiu de recuperar les tècniques de vinificació i varietats ancestrals de la DO Pla de Bages i transmetre-les al món, Roqueta Origen presenta un projecte experimental pioner centrar en l’elaboració de vi a partir de varietats autòctones en una tina de pedra seca ubicada a la vinya Mas Arboset.

Plantada amb ceps de més de 70 anys, Mas Arboset compte amb una desena de varietats autòctones, entre les quals destaquen la sumoll, punxó fort, garnatxot, cua de moltó, malvasía de Manresa, mandó, pansera i picapoll, i és única en el món per comptar amb una tina de pedra seca en el seu interior. Aquesta tina, revestida de rajoles on fermenta el mosto, és una joia de l’arquitectura i la viticultura ancestral de la zona. Actualment hi ha més de 100 conjunts repartits per tota la denominació, però cap amb les mateixes característiques.
Aquest projecte és una mostra de l’esforç de la família Roqueta per mantenir el seu compromís amb el territori i expressar, a través dels seus vins, la singularitat de la terra.
Roqueta Origen, viticultors des de 1199

Els orígens de l’activitat vinícola de la família Roqueta es remunten al segle XII, concretament a l’any 1199. Des de llavors, les diferents generacions de la família han estat lligades a la producció i al comerç de vins, primer a l’antiga masia de Santa Maria d’Horta d’Avinyó i, des de finals del segle XIX, en els diferents cellers que han anat fundant: Ramón Roqueta (Manresa, 1898), Abadal (Horta d’Avinyó, 1983), Crin Roja (Fuente-Álamo, 2003) i LaFou Celler (Batea, 2007).

Des de l’any 2009, aquests quatre cellers s’estructuren al voltant del grup Roqueta Origen, que vetlla per la identitat vinícola de cadascun d’ells i manté els valors que la família Roqueta ha esgrimit des dels seus inicis en el món del vi: respecte per la tradició, aposta per la innovació, honestedat i proximitat amb el client final.