subir imagen

20 jul 2015

Reconeixements internacionals per als vins de Cellers Torres

Cellers Torres acumula, des de principis d’any, importants reconeixements internacionals que avalen la qualitat dels vins que elabora a Espanya, Xile i Califòrnia. Un total de 17 vins diferents han aconseguit 90 punts o més a les revistes més importants del sector a nivell mundial, The Wine Advocate, Wine Spectator i Wine Enthusiast, mentre que alguns dels seus vins han estat reconeguts amb les més altes distincions a competicions de prestigi internacional.

És el cas, per exemple, de Reserva Real 2010 que, amb 93 punts a The Wine Advocate, ha estat considerat el millor vi amb varietats bordeleses als Decanter World Wine Awards, en rebre el Trofeu internacional a la categoria de ‘Varietats negres de Bordeus de més de 15 lliures esterlines’. Destaca també Grans Muralles 2010, que ha rebut la medalla d’or en aquesta mateixa competició i altes puntuacions a The Wine Advocate (93 punts) i a Wine Spectator (91 punts).

A més de Reserva Real i Grans Muralles, vuit vins més de Torres, elaborats a quatre denominacions d’origen catalanes, s’han situat a la franja dels 90 a 100 punts segons les puntuacions de Luís Gutiérrez, el tastador per a Espanya del famós crític de vins Robert Parker, publicades recentment a The Wine Advocate: Mas La Plana 2010 amb 93 punts; Jean Leon Gran Reserva La Scala 1996 amb 92 punts; Perpetual 2011 i Mas Borràs 2012, amb 91 punts; i Salmos 2012, Purgatori 2012 i els blancs Waltraud 2013 i Milmanda 2011 amb 90 punts.

Sis vins elaborats per Marimar Torres a Califòrnia han aconseguit 90 punts o més a Wine Enthusiast, mentre que el cabernet sauvignon Manso de Velasco, elaborat per Miguel Torres Chile, ha estat valorat amb 90 punts per la revista Wine Spectator

Segons Miguel Torres Maczassek, director general de Torres: “Aquests premis són un reconeixement a la constància, qualitat i cerca de l’excel·lència, que fonamenten la nostra feina. És el resultat de l’esforç de generacions i d’un gran equip que sap unir tradició i innovació i sobretot estimar i cuidar la terra”.

Pel que fa a concursos vinícoles internacionals, destaca el premi al millor sauvignon amb bóta per a Fransola 2014 al ‘Concours Mondial du Sauvignon’ i el premi al millor brandy per a Jaime I als World Drinks Awards.

SOBRE CELLERS TORRES
El cognom Torres està lligat al vi des de fa més de tres segles, quan la família va plantar les primeres vinyes al Penedès. Des dels seus orígens el 1870, Torres ha aconseguit unir tradició i innovació amb l’objectiu de liderar el sector del vi i del brandi de primera qualitat, sempre elaborant-los amb un rigorós respecte cap al medi ambient. Entre els reconeixements més recents, destaca el de la Marca de vins més admirada del món el 2014 i 2015 segons un rànquing que publica la revista britànica Drinks International. Avui, coincideixen al capdavant del negoci la 4a generació de la família, representada pel president de l’empresa, Miguel A. Torres, i els vicepresidents, Juan M. Torres i Marimar Torres, i la 5a generació, formada per Miguel Torres Maczassek –director general del grup Torres des de setembre del 2012–, Mireia Torres Maczassek –directora de Torres Priorat i de Jean Leon i responsable de l’àrea de R+D+i–, Arnau Torres Rosselló i Cristina Torres. Uns altres dos membres de la família, Anna Torres Maczassek i Marta Torres Rosselló, són membres del Consell d’Administració. Waltraud Maczassek, l’esposa de Miguel A. Torres, presideix la Fundació Miguel Torres.