subir imagen

28 abr 2015

Ivette Vera és qui millor prepara el cafè a Catalunya

Ivette Vera és la barista que millor prepara el cafè a Catalunya. Aquesta jove, estudiant de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona va guanyar divendres passat, 24 d'abril, a Reus la gran final del X Campionat de Baristes de Catalunya i representarà casa nostra a la Final Nacional el pròxim mes d'octubre a Màlaga.

La competició, organitzada per Fórum Café amb la col•laboració especial del Gremi de Torradors de Catalunya i empreses torrefactores catalanes a més d'altres vinculades amb el sector del cafè, va reunir els campions i subcampions baristes de les quatre províncies catalanes, durant les setmanes i dies previs a la final autonòmica s'han celebrat competicions per tal de triar els millors professionals de l'hostaleria en la preparació del cafè.

Ivette Vera, que accedia a la final catalana com a guanyadora del Campionat de Barcelona d'aquest any i que ja havia guanyat el subcampionat català en 2013, va presentar un exercici impecable davant els jutges, els que han destacat, sobretot, la gran tècnica d'aquesta jove barista que actualment desenvolupa la seva activitat professional a Sant Cugat del Vallès.

Daniel Ojeda, fins divendres el campió català de baristes, es va classificar en el segon lloc del Campionat d'enguany. El pòdium es va completar amb Albert Graells, campió barista de Lleida, que va obtenir la tercera millor puntuació. A més, Pau Sala, campió de baristes de Girona, es va emportar el premi al Millor Latte Art. Daniel Ojeda, per la seva banda, va rebre el premi a la millor beguda d'especialitat - combinat de cafè- i Ivette Vera al Millor Espresso.

Fórum Cultural del Cafè, amb seu a Barcelona, és l'entitat organitzadora del Campionat Nacional de Baristes, en el que anualment participen més de 200 professionals de la preparació i servei del cafè de tot el territori espanyol. L'objectiu de la competició és donar a conèixer la figura del barista com a especialista de la preparació del cafè a més de promoure la cultura del cafè i el consum de cafès de qualitat.

Actualment Espanya és un dels països amb un índex de consum d'aquesta beguda dels més baixos d'Europa, al voltant de 4 kg/persona/any enfront dels 12 kg/persona/any, per exemple, de Finlàndia.