subir imagen

13 mar 2015

Neix El Senat del Montsant 2013, l’aposta de 7 Magnífics per la viticultura del Montsant


Aquest vi reuneix amb noblesa els trets de la terra d’on prové: una orografia accidentada, passió pel llegat dels seus avantpassats i una acurada selecció de vinyes velles de garnatxa i samsó

Amb la vocació de preservar la memòria de la viticultura ancestral del Montsant, que encara practiquen els viticultors més veterans de la regió, neix El Senat del Montsant 2013, el tercer vi de la col·lecció 7 Magnífics.

Concebut amb el màxim respecte per la tradició dels qui han treballat aquesta terra durant segles, aquest vi és una clara aproximació al paisatge, al clima, a les varietats de raïm que millor s’han adaptat a l’entorn i a la passió i l’orgull dels homes i dones que conserven la memòria vinícola de la zona.

Elaborat a partir de dues de les varietats cultivades tradicionalment a la comarca, la garnatxa negra i la samsó, El Senat del Montsant és el testimoni d’una cultura i d’una forma d’entendre la vida, la feina del camp i el vi.

El Senat del Montsant 2013 és un vi de color robí profund i lluminós amb aromes de fruites del bosc, confitura de gerds i tocs làctics de toffee. Després d’un breu pas per barrica, en boca és afruitat i delicat, marcat per suaus tanins. Les seves tres varietats s’uneixen per crear un vi d’ànima mediterrània: la garnatxa, de perfil aromàtic molt sensual, aporta complexitat i bona estructura; la samsó, aromàticament molt intensa, aporta un grau moderat i una molt bona acidesa; i la syrah, amb un matís que ajuda a aconseguir un millor equilibri. PVP. 11,75 €

7 Magnífics, a la recerca de l’autenticitat del territori
7 Magnífics és una col·lecció de vins única que ofereix una aproximació directa a un terrer determinat, a un paisatge, a un clima, a les varietats del raïm que millor s’han adaptat en un entorn específic i a l’experiència que han recollit els viticultors d’una regió generació rere generació. Amb el focus posat en el caràcter de cada territori, 7 Magnífics organitza un recorregut buscant l’autenticitat de les Denominacions d’Origen de Catalunya, iniciant el camí a la Terra Alta i seguint amb Montsant per prosseguir amb altres històriques comarques vinícoles catalanes.

Encara que cada vi té els seus trets propis, tots els que s’incorporin gradualment a la sèrie 7 Magnífics comparteixen una mateixa filosofia: són fruit de la il·lusió i l’esforç de la gent d’un territori. Al cap i a la fi, són ells els vertaders magnífics de la història vinícola catalana.

Entra a l’experiència de 7 Magnífics a Instagram i descobreix on es reuneixen totes les imatges de les vivències d’aquesta col·lecció de vins que aplega els millors trets de la història vinícola catalana. Segueix-nos i comparteix @7magnifics // www.instagram.com/7magnifics