subir imagen

3 mar 2015

Manuel Núñez, del restaurant Arume, guanya la final de la Tapa de l’Any


Manuel Núñez, del restaurant Arume (Barcelona), s’ha proclamat guanyador amb el Pop Atlàntic en la gran final de la segona edició de la Tapa de l’Any, que busca la millor tapa de Catalunya. 

En un auditori del Meliá Sitges ple a vessar, i davant de més de 1.400 persones, el cuiner Manuel Núñez ha aconseguit destacar per sobre de la resta dels participants del concurs, gràcies a la presentació, a la originalitat, i al extraordinari gust de la seva tapa. El segon i el tercer premi han estat pels cuiners Rafa Solé, de Firo Tast (Barcelona), i Susana Aragón, de l’Ona Nuit Restaurant amb les tapes Passió per l’Olla Aquelarre i Trifàsic de Potablava, respectivament. 

El guanyador ha presentat una tapa que recorda a les seves arrels culinàries, ja que és d’origen gallec i només porta a Barcelona poc més d’un any. “He fet una versió del pop a feira amb alguns matissos més moderns, però jo sóc un amant de la tradició”, ha explicat el guanyador, Manuel Núñez, tot just recollir el premi. 


L’elecció dels guanyadors no ha estat gens fàcil, doncs el nivell d’aquesta segona edició del certamen ha estat molt alt. Així ho han remarcat els membres del jurat, format pels periodistes gastronòmics Xavier Agulló i Mikel López Iturriaga, el gastrònom Toni Massanés (Fundació Alícia), i el cuiner Jordi Herrera (Manairó). Tots ells han valorat moltíssim la feina feta pels 12 finalistes, que al llarg de la gran gala han cuinat en directe les seves elaboracions en miniatura. 

I ho han fet en un esdeveniment presentat per l’actor Quim Masferrer, i pel més mediàtic dels xefs, Alberto Chicote. Tots dos han aconseguit que els espectadors de la gala no només es divertissin sinó que també no perdessin fil d’un més que interessant espectacle culinari. A més a més, com a gran sorpresa, els assistents han pogut veure un showcooking realitzat per l’equip de cuina del restaurant Tickets, dels germans Adrià.

Però la gran festa gastronòmica no només ha quedat aquí. Amb la seva entrada anticipada, els assistents a la gala han pogut tastar les tapes finalistes a algun dels 23 restaurants participants de la Ruta de la Tapa de l’Any que se celebra aquests dies a Sitges. 

I és què, com en l’edició passada, els millors restaurants de Sitges han volgut formar part d’aquesta festa gastronòmica apadrinant una de les tapes que han arribat a la gran finalD’aquesta manera, tothom que vulgui podrà tastar una de les tapes finalistes acompanyada per un quinto d’Estrella Damm i per un preu únic de 2,5 €, fins al pròxim 8 de març. 

Les 12 tapes que han arribat a aquesta gran final són: La galta, una tapa presentada pel Bar Mantxego (Barcelona); Pasión por la olla del Aquelarre, de Firo Tast (Barcelona); Pop Atlàntic, de l’Arume (Barcelona); Farcellet d’ànima pota blava, del Casino Café (El Prat de Llobr.); Crème brûlée de foie, de La Marineta (Mataró); L'origen del niu d'anec, del Subit (Terrassa); Biquini a l´estil Xirricló, de Cal Xirriclo (Balaguer); Bacallà i no va dir res, de l’Antull Restaurant Lounge (Reus); Petit Suisse de Carxofa Prat i el Trifàsic de Pota Blava, de l’ONA Nuit Restaurant (El Prat de Llobr.); Foccacia de melós de secret ibèric, de La Catedral (Tarragona); i, finalment, Arròs caldós, del restaurant Tapes&Tapes (Reus).