subir imagen

11 feb 2015

Butikfarra

Butikfarra celebra Carnestoltes amb una botifarra disfressada
Butikfarra de Carnaval. Autor: Gastronosfera

El xef del restobar, Eduard Losilla, ha creat una recepta especial amb botifarra d’ou que sembla negra, calçots i romesco. El restaurant, que ha revolucionat la forma de menjar botifarra, oferirà la Butikfarra de Carnestoltes + una Estrella DAMM per 10€
Butikfarra, el restobar de l’Eixample barceloní que ha elevat la botifarra a la categoria gourmet, se suma a la celebració del Carnestoltes 2015. Coincidint amb la setmana de Carnaval, servirà un plat creat especialment per a l'ocasió: la Butikfarra disfressada, una botifarra d'ou de primera amb calçots del Baix LLobregat i romesco casolà. Però, com que per Carnaval res no és el que sembla, aquest plat és una botifarra d'ou bullida en vi per convertirse en negra a la vista, però no al paladar. Des del 9 i fins al 15 de febrer, els clients de Butikfarra (C/ París209)podran gaudir de la botifarra de Carnaval i una Estrella Damm per 10€.
Amb aquesta nova creació, el Butikfarra se suma a la tradició de menjar botifarra d'ou el Dijous Gras. Antigament, aquest dia marcava l'inici del període de Carnavali el final d'un temps de consum de molta carn iniciat amb la matança del porc i seguit pel Nadal. També era un temps de preparació per a l'abstinència de la Quaresma, marcada pel dejuni de carn, embotits i ous.
La botifarra elevada a la categoria gourmet Els secrets de l'èxit de Butikfarra són les millors botifarres (Can Raliu, Baix Empordà) cuinades al forn de carbó, verduretes de temporada del Baix Llobregat, pa artesà de la fleca Balmes, i altes dosis de creativitat. I és que aquest restobar, amb caràcter de boutique, ha elevat la botifarra de sempre al lloc que es mereix dins el panorama gastronòmic. Ofereix plats gourmet amb la millor botifarra: de porc Duroc (més magre), de vedella, negra, del perol, de xai, de magret d'ànec, etc.
A Butikfarra les trobareu combinades amb creativitat i ingredients de primera: botifarra de porc Duroc amb formatge de cabra, espinacs i figues al Pedro Ximenez; negra amb pebrots del piquillo, ruca, ceba confitada i allioli d'alls escalivats; la del perol amb samfaina i xampinyons saltats, etc. Altres propostes més atrevides són la botifarra de xai arrebossada amb cabdells a la planxa, espàrrecs de marge i salsa tàrtara o la de magret d'ànec amb ruca i peres escalivades al Pedro Ximenez. La majoria de plats de Butikfarra es cuinen en un forn de carbó 100% vegetal, que assegura una cocció més sana i aconsegueix que els ingredients conservin els seus
sucs naturals i tot el seu sabor amb una agradable aroma a llenya. Un cop cuinades, el comensal tria degustar les creacions enuna base de pa de coca, un panet clàssic, un de cereals -tots elaborats artesanalment per la Fleca Balmes-o bé al plat.
La carta també inclou tapes i platets i alternatives per als qui no volen botifarra: pit de pollastre amb salsa de iogurt, Von Bismarck, la vegana (amb polenta, puré de cigrons, pastanaga, etc). Eduard Losilla, format a les cuines dels restaurants Hoffman, el Caelis, el Bandido i el Sandor, dirigeix el dia a dia a la cuina.
El primer restaurant de botifarres Butikfarra revoluciona l'experiència de menjar botifarra canviant el què mengem i el com. L'ambient s'allunya d'un bar d'entrepans de menjar ràpid. Aa Butikfarra la botifarra es degusta amb temps, en un restaurant amb servei de restaurant: vaixella de ceràmica, copes de vidre, coberteria d'acer, i cuidada atenció alclient.
La idea d’aquest restobar va néixer deJuanjo Puig i Oriol Marquina, entusiastes de la botifarra fresca, que van decidir homenatjar aquest producte català i revolucionar la forma de consumir-lo. Per a fer-ho, sabien que necessitaven la millor qualitat, i van recórrer bona part del país buscant les millors botifarres. La recerca va acabar quan van trobar Can Raliu, una carnisseria de Jafre (Baix Empordà) amb més de 60 anys d’història que elabora botifarres de formaartesanal ité com a proveïdores només granges empordaneses.
La tria del pa també era una decisió clau. Després d’algunes proves, Butikfarra es va decantar per la Fleca Balmes, que fa més de cent anys que elabora el pa de forma artesanal, sense presses i amb la seva pròpia massa mare natural. El tercer secret de Butikfarra arriba des del parc agrari del Baix Llobregat, que proveeix les millors verdures de temporada, tant per acompanyar les creacions amb botifarra com per elaborar les amanides, tapes i platets que completen la carta. El Pere i la Brigitte són alguns dels petits productors que serveixen cada dia les seves millors verdures al restaurant.


Per a més informació podeu contactar  través del Web: www.butikfarra.com