subir imagen

12 feb 2014

El xef Paco Pérez del restaurant Miramar de Llançà crea un plat per a Terra Remota

Del 24 al 26 de Febrer es celebra a Montpeller la onzena edició de Vinisud, una fira que reuneix elaboradors i comercialitzadors entorn dels vins mediterranis.

Enguany la fira té un punt de partida d'excepció amb l'acte 15 vignerons inviten 15 grands chefs que tindrà lloc a l'hotel Domaine de Verchant, Relais&Châteaux, un autèntic marc de luxe per acollir aquest exclusiu esdeveniment. A l'acte només s'hi pot assistir per invitació personalitzada ja que té un aforament limitat. En el cas de Paco Pérez i Marc Bournazeau, es presentarà el plat Bloc de garrí ibèric, vainilla i trufa maridat amb Clos Adrien 2010.

Des de que va iniciar la seva trajectòria en solitari al Restaurant Miramar de Llançà, la casa mare, Paco Pérez s'ha anat consolidant com un dels grans valors de la cuina internacional. Amb 2 estrelles Michelin per al Miramar i 2 més per a l'Enoteca de Barcelona, el 2013 va aconseguir la cinquena per a l'espai Cinco by Paco Pérez, aquest cop a l'Hotel Das Stue de Berlín.

Per la seva banda, Marc Bournazeau ha aconseguit, juntament amb la seva esposa Emma, construir un dels projectes més sòlids i amb més projecció de futur de la DO Empordà amb el celler Terra Remota, nascut el 2006. En aquesta ocasió Marc presenta en primícia el seu Clos Adrien 2010, que encara no és al mercat. Es tracta d'un vi molt especial per als Bournazeau, ja que s'elabora amb el millor Syrah de la seva finca de 22 ha, la de la parcel·la anomenada com el seu fill Adrien.

L'associació entre Paco Pérez i l'elaborador Marc Bournazeau -o, si ho preferiu, entre el Miramar i Terra Remota- és clara ja que comparteixen un espai amb una personalitat molt definida: l'Alt Empordà. Un a peu de mar i l'altre a un pas del massís de l'Albera, tots dos han abocat a les seves creacions, cuina i vitivinicultura, l'ànima d'aquest paisatge agrest i enigmàtic.

Terra Remota serà present a Vinisud 2014: Hall nºA3, Allée D, Stand 52.