Del 24 al 26 de Febrer es celebra a Montpeller la onzena edició de Vinisud, una fira que reuneix
elaboradors i comercialitzadors entorn dels vins mediterranis.
Enguany la fira
té un punt de partida d'excepció amb l'acte 15 vignerons inviten 15 grands
chefs que tindrà lloc a l'hotel Domaine
de Verchant, Relais&Châteaux, un autèntic marc de luxe per acollir
aquest exclusiu esdeveniment. A l'acte només s'hi pot assistir per invitació
personalitzada ja que té un aforament limitat. En el cas de Paco Pérez i Marc Bournazeau, es presentarà el plat Bloc de garrí ibèric, vainilla i trufa maridat amb Clos Adrien 2010.
Des de que va
iniciar la seva trajectòria en solitari al Restaurant
Miramar de Llançà, la casa mare, Paco
Pérez s'ha anat consolidant com un dels grans valors de la cuina
internacional. Amb 2 estrelles Michelin
per al Miramar i 2 més per a l'Enoteca de Barcelona, el 2013
va aconseguir la cinquena per a l'espai
Cinco by Paco Pérez, aquest cop a l'Hotel
Das Stue de Berlín.
Per la seva
banda, Marc Bournazeau ha aconseguit,
juntament amb la seva esposa Emma,
construir un dels projectes més sòlids i amb més projecció de futur de la DO Empordà amb el celler Terra Remota, nascut el 2006. En aquesta ocasió Marc presenta en primícia el seu Clos Adrien
2010, que encara no és al mercat. Es tracta d'un vi molt especial per als Bournazeau, ja que s'elabora amb el millor Syrah de la seva finca de 22 ha,
la de la parcel·la anomenada com el seu fill Adrien.
L'associació entre
Paco Pérez i l'elaborador Marc Bournazeau -o, si ho preferiu, entre
el Miramar i Terra Remota- és clara ja que comparteixen un espai amb una personalitat molt definida: l'Alt Empordà. Un a peu
de mar i l'altre a un pas del massís de l'Albera, tots dos han abocat a les
seves creacions, cuina i vitivinicultura, l'ànima d'aquest paisatge agrest i
enigmàtic.
Terra Remota serà present a Vinisud 2014: Hall nºA3, Allée D, Stand 52.