21 oct. 2017

La pastisseria Canal aposta aquest 2017 per l’essència de la tradició amb un panellet de fruits secs torrats
La pastisseria Canal de Barcelona (Calvet 15 i Muntaner 566) torna a reivindicar la tradició en aquesta Castanyada, sense desestimar la innovació; la qual es plasma en els nous panellets de fruits secs torrats, partint de la recepta de sempre: de massapà (ametlla crua i sucre) barrejada amb praliné de fruits secs torrats.

Canal aposta per la “innotradició”: la conjugació de tècniques modernes i aportacions innovadores, amb una base que no renuncia pas a les arrels, i que la pastisseria, guanyadora del concurs el Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2016, defensa des de fa anys.

Els panellets s’oferiran en caixes de 12 unitats, de quatre sabors diferents. Perquè, tal com asseguren des de la pastisseria, “la gent mai renuncia als panellets tradicionals, amb la qual cosa, vol els de pinyons i tastar algun sabor més”. 

Xavier Canal, que va fundar la pastisseria l’any 1970, encara supervisa i intervé aquests dies de tardor en l’elaboració dels massapans, seguint la recepta tradicional. I és que, el secret de l’èxit dels seus panellets no és altre que l’elaboració artesanal, l’ús de matèries primeres d’altíssima qualitat i el control exhaustiu de tots els passos per aconseguir el millor massapà.

La pastisseria Canal ofereix un ampli assortit de panellets acabats de fer. Un total de 15 varietats que van des dels més tradicionals, el de pinyons, ametlles, coco, etc., fins a les aportacions més recents, de moscatell i panses, de cacau amb perles de xocolata o rosa.

Canal, més de 45 anys "d'innotradició"

La pastisseria Canal fa més de 45 anys que amassa tradició i innovació al seu obrador. Quatre dècades que han fidelitzat generacions senceres de clients que són fidels a best-sellers clàssics com la “tarta sacher” o la banda de crema amb fruita fresca, i propostes més innovadores, com la mousse de xocolata intensa amb crema de fruita de la passió. 


Tot i els anys i l’aposta por la innovació, la pastisseria Canal manté la filosofia dels seus fundadors, la Mercè i el Xavier Canal, dos germans de Puig-reig (Berguedà) que l'any 1970 es van aventurar a obrir una pastisseria al carrer Calvet de Barcelona amb quatre pilars essencials: tradició, artesania, qualitat i tocs innovadors en les seves propostes. 

En l’actualitat, Lluís Estrada Canal, segona generació, dirigeix el negoci familiar combinant la tradició pastissera i les tendències més actuals. La seva creativitat i passió per l’ofici li han valgut el Premi Jove Artesà Alimentari Innovador de la Generalitat. Des de 2013 també dirigeix ComaXurros, un projecte que ha reinventat el xurro amb formats i sabors mai vistos.RECEPTA PANELLETS:

S’elabora la farina d’ametlla a partir d’ametlla crua amb l’ajut de la refinadora de corrons de marbre. És important no moldre-la molt fina, per evitar que deixi anar oli i es converteixi en pasta d’ametlla.
Un cop feta la pols (que es pot comprar a nivell domèstic en botigues especialitzades o fer-la amb un robot de cuina), es barreja amb la mateixa quantitat de sucre gra i es torna a moldre amb la refinadora fins aconseguir una textura de massapà fi.
Fet el massapà, s’hi incorpora entre 100/150 grams de praliné torrat de fruits secs (ametlla, avellana, nous o pinyó) i 100 g de granet de fruits secs, per potenciar la intensitat de sabor.
Se’ls dona la forma desitjada, s’arrebossen amb sucre llustre i es disposen en una safata de forn per coure’ls a 180º durant 1 o 2 minuts fins que facin una petita pel·lícula dura per sobre.
Es retiren del forn i es deixen refredar.

Petits plaers perfectes per prendre amb un moscatell dolç natural.
PARA MÁS INFORMACIÓN:

Monkeys Communications:
Isabel Acevedo: 649 491 989

Albert Carcereny: carcereny@eresmas.com