6 jun. 2017

Turisme Garrotxa celebra el seu 20è aniversari amb jornades gastronòmiques i culturals obertes a tothom

Turisme Garrotxa celebra el seu vintè aniversari amb un programa de jornades gastronòmiques, culturals, socials i esportives per viure “la Garrotxa amb els cinc sentits” des de Barcelona. Del 6 al 8 de juny, aquest seguit d’activitats gratuïtes i adreçades al públic general permetran traslladar les millors experiències del territori a la capital catalana.

La Garrotxa, pionera a nivell espanyol en turisme sostenible i en un model de turisme públic-privat impulsat per Turisme Garrotxa, treballa des de fa 20 anys pel foment de la seva economia autòctona i identitat sociocultural, per la valoració i preservació del seu paisatge i per la cohesió social i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants, d’una forma col·laborativa i impulsant la innovació. Per tal de donar a conèixer aquests trets fora del territori es duran a terme aquestes jornades obertes a tothom.
ON: Palau Moja - Portaferrissa, 1 - al costat de la Rambla de Barcelona
PREU: Activitat gratuïta
INSCRIPCIONS: Les jornades són gratuïtes però requereixen d’inscripció prèvia a www.turismegarrotxa.com

ACTIVITATS del Palau Moja (Portaferrissa, 1)

Dimarts 6 de juny:

18.00 h – 19.00 h: La Garrotxa dels sentits. El sentit de la Garrotxa. Inauguració a càrrec d’Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa.

19.00 h – 20.00 h: Dels volcans a les estrelles. Conversa amb Fina Puigdevall, xef del Restaurant Les Cols d’Olot (2 estrelles Michelin) amb Pep Nogué, gastrònom. Activitat oberta a tothom amb inscripció prèvia. Places limitades.

20.00 h – 21.00 h: El gust de les estrelles. Tast de productes del Restaurant Les Cols d’Olot (2 estrelles Michelin). Adreçat als assistents a la conferència “Dels volcans a les estrelles”.

Dimecres 7 de juny:
18.00 h – 19.00 h: Deixa’t seduir per la Cuina Volcànica. Degustació dels productes més singulars de la cuina garrotxina. Tast obert a tothom amb inscripció prèvia. Places limitades.
19.00 h – 20.00 h: Vida sana als volcans. Taula rodona amb Xevi Verdaguer, psiconeuroimmunòleg, posturòleg i fisioterapeuta; Carles Torrent, ciclista català guanyador d'una medalla olímpica; i Laia Díez, corredora d’ultratrails i entrenadora personal; moderada per Xavi Alujas, corredor i tècnic de so de RAC1. Activitat oberta a tothom amb reserva prèvia. Places limitades.

20.00 h – 21.00 h: Un mos de colors. Aperitiu de productes de la Plaça Mercat d’Olot, adreçat als assistents a la taula rodona “Vida sana als volcans”.

Dijous 8 de juny:

19.00 h – 20.00 h: La Garrotxa més dolça. Maridatge de postres de La Fageda Fundació, obert a tothom amb reserva prèvia. Places limitades.
19.00 h – 20.00 h: La Fageda, un projecte social arrelat a la Garrotxa. Conferència a càrrec de Cristóbal Colón, fundador de La Fageda Fundació, moderada per Ester Carreras, membre de l’equip de La Fageda Fundació i periodista. Activitat oberta a tothom amb reserva prèvia. Places limitades.
20.00 h – 21.00 h: Degustació de copes volcàniques. Cloenda. Activitat oberta als assistents a la conferència “La Fageda, un projecte social arrelat a la Garrotxa”.
Del 3 a l’11 de juny, a la botiga del Palau Moja i durant tot el dia, estarà a disposició dels ciutadans un espai de venda de productes Km0, exposició i informació de La Garrotxa.
L’associació es va crear l’any 1996 amb l’impuls inicial del Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Al llarg dels anys ha anat augmentant el volum d’associats fins als 220 actuals.
Al llarg d’aquests 20 anys Turisme Garrotxa ha impulsat projectes de dinamització del sector turístic garrotxí, com la xarxa de senders Itinerànnia, que ha permès senyalitzar els camins per a la pràctica del senderisme, o Garrotxa Cultour, que ha significat la identificació de més de 100 elements del patrimoni cultural de la Garrotxa. Des de la seva creació l’entitat ha apostat pel turisme sostenible, estratègia que es va consolidar l’any 2001 amb l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible. La tasca de Turisme Garrotxa ha estat reconeguda en diverses ocasions: Premi Turisme Responsable de Catalunya (2014), Premi Pont de Plata (2014), Premi Xiquet Sabater al projecte empresarial Itinerànnia (2007), Diploma Turístic de Catalunya (2004).
Per a més informació sobre les jornades

ARENALIA Comunicació, C/ Ravella 10 · Barcelona

Mireia González · mgonzalez@arenalia.com

Sofia Borrás · sborras@arenalia.com

Eguz Añón · eanon@arenalia.com

Laia Jardí · ljardi@arenalia.com

Tel. 660 201 020