29 may. 2017

Dos palillos: deu anys cuinant, un any d'activitats


Albert Raurich, Tamae Imachi i l’equip del Dos palillos celebren els deu anys del restaurant amb un complet programa d’activitats culturals i gastronòmiques. Cuiners molt pròxims a Raurich com Massimo Bottura, Albert Adrià, Oriol Castro i Joan Roca s’uniran a l’aniversari cuinant amb ell, en família.

Albert Raurich i el seu equip del restaurant Dos palillos.

A l’abril de 2018 el restaurant que va revolucionar les tapes asiàtiques a Barcelona celebrarà el seu desè aniversari. Una dècada de creativitat i investigació que li han donat a l’Albert Raurich i a Tamae Imachi el reconeixement del sector i una estrella Michelin. 

Després d’aquests deu anys de treball i innovació en propostes i conceptes –l’any passat van inaugurar Dos pebrots, un restaurant de tapes mediterrànies amb pedagogia històrica-, Dos palillos apunta al futur. El seu desè aniversari serà l’inici de la següent etapa de l’establiment. Seran dotze activitats repartides entre el juny del 2017 i el juny del 2018 que ampliaran l’horitzó japonès i apostaran pel coneixement, la cultura i l’obertura de mires cap a Àsia. 

Les activitats de celebració començaran amb una retrospectiva que durarà tot l’any de tots els plats clàssics del Dos palillos que tornen a la carta analitzant l’evolució gastronòmica del restaurant durant l’última dècada. També tindrà un lloc destacat en el programa “Cuinant amb els amics i la família”, un cicle de sopars on els amics s’uniran a Raurich per gaudir junts, en família, dels fogons del carrer Elisabets. 

Els cinc bullinians tornaran a cuinar amb ell per una nit, Oriol Castro (Disfrutar*), Joan Roca (El Celler de Can Roca***, tercer millor restaurant del món segons The50Best), Massimo Bottura (Osteria Francescana***, segon millor restaurant del món) i Albert Adrià amb l’assistència de Ferran Adrià. “Un tribut a l’escola de la que hem begut tots, una oportunitat per retrobar-me a la cuina amb vells col·legues”, comenta el xef. 

INFLUÈNCIES JAPONESES I ASIÀTIQUES

Àsia com a influència gastronòmica i cultural en un aniversari que aproparà l’art del mestre japonès Hiroyoshi Ishida de l’exclusiu restaurant Mibu, qui explicarà el que representa per a la gastronomia japonesa el Kaiseki Ryori mitjançant dotze bols lacats (o-wan); el coneixement de François Chartier, una de les persones del món que, en paraules de Ferran Adrià, més saben sobre aromes, harmonitzarà amb el seu reconegut maridatge molecular la cuina del Dos palillos, i el mestratge de Fuyuki Enokido,  una celebritat a Àsia en l’art de tocar l’arpa japonesa (koto) que oferirà un exclusiu concert i donarà forma així a l’experiència gastronòmica que viuran els comensals. 

L'interior del Dos Palillos s'inspira en l'esperit més asiàtic.

Terrassa del restaurant Dos palillos.
Tradició, història, art ancestral, maridatge i música. Activitats complementàries a una cuina que seguirà amb la vista posada al Japó “tot i que la intenció és ampliar-la a altres països asiàtics”. A més d’acollir una cerimònia del té nipó i una cata de sakes, Dos palillos s’obrirà a la Xina mitjançant el seu té i una masterclass de shaoxing, el vi fermentat propi del país. Les celebracions culminaran el juny de 2018, moment en què la cuina del restaurant s’obrirà al barri amb un Street Food asiàtic.

ACTIVITATS "10 ANYS CUINANT AL DOS PALILLOS"